Please Wait...

Kmetijstvo

 

Biocomplex povečuje pridelek. Čeprav je splošno znano, da rastline potrebujejo hranila, odkritja zdaj kažejo, da je uspešna letina odvisna od mikrobov. Rastline ne presnavljajo. Mikrobi opravljajo številne interakcije, ki so za rastline pomembne pri dovajanju hranil, absorbciji vode in preoblikovanju snovi iz tal, da postanejo biorazpoložljive. Biocomplex s hranjenjem in zaščito mikrobov neposredno vpliva na kakovost pridelka, povečanje donosa in splošno zdravje rastlin.

 

  • Ionska izmenjava. Biocomplex je bogat s poliuronsko kislino, ki omogoča močno biološko ionsko izmenjavo. Mehanizem kelatacije zavira vpliv kovin, odklene hranilne snovi v tleh in omogoča rastlinam, da absorbirajo snovi, ki jih potrebujejo. Ionska izmenjava služi tudi za zaščito mikroorganizmov pred snovmi, ki zavirajo njihovo rast ter nadalje spodbuja rast rastlin in zdravje tal.
  • Hranjenje mikrobov. Biocomplex je bogat z oligosaharidi, ki so edinstvena hrana za mikrobe in se v naravi nahajajo v zelo majhnih količinah. Oligosaharidi spodbujajo mikrobno rast in raznolikost, zagotavljajo učinkovito presnovo in neposredno koristijo mikrobiomu. Biocomplex poleg oligosaharidov vsebuje celoten spekter elementov v sledovih.

 

 
Rastline so, kar njihovi mikrobi jedo!
 
 

CELOTNA LINIJA BIOCOMPLEX JE POTRJENEGA EKOLOŠKEGA POREKLA

 

Biocomplex so 100% Ascophyllum Nodosum morske alge - nič dodanega, nič odvzetega. Vendar pa jih ne smemo zamenjevati z drugimi A. nodosum ali proizvodi iz pepela morskih alg in drugih morskih alg.

Čeprav so vse Ascophyllum Nodosum poznane po svojih biostimulativnih lastnostih, nobenemu drugemu proizvajalcu ni uspelo ekstrahirati oligosaharidov in poliuronske kisline iz celic in celičnih sten A. nodosum. Drugi konkurenčni izdelki so preprosto izvlečki iz morskih alg, v katerih krhke ciljne molekule ostanejo v trdovratnih celičnih stenah ali pa so v veliki meri uničene v postopku ekstrakcije.

 

Biocomplex za zatiranje škodljivcev in povzročiteljev bolezni:

Zdrave rastline so bolj odporne na škodljivce in povzročitelje bolezni. Biocomplex gre korak dlje pri zaščiti rastlin. Rastline tretirane z Biocomplexom so znatno bolj odporne na bolezni.

Robustne populacije mikrobov, ki jih Biocomplex ustvari v rastlinah in zemlji, zmanjšajo patogene infekcije.Listje, tretirano z Biocomplexom, nadzoruje rast gliv. Glive uspevajo samo v kislih okoljih, visok pH Biocomplexa pa zavira njihovo rast.Kadar zemljo po žetvi poškropimo z Biocomplexom, ustvari hitra rast mikrobiologije tal visoko temperaturo kompostiranja blizu površja. Mikrobi se gostijo z ogljikom, ki ostane po žetvi. Visoke temperature, ki pri tem nastanejo, uničijo ogorčice in glive ter preprečijo bolezni, ki bi lahko nastale v povezavi z visoko koncentracijo teh škodljivcev.Biocomplex, zmešan s kremenastimi algami, je učinkovit naraven pesticid in ga uporabljamo kot pršilo za liste. Biocomplex je idealen kot lepilo in nosilec katere koli snovi, ki je primerna za škropljenje pridelka, kremenasta zemlja pa je znan pesticid, ki uničuje škodljivce z eksoskeletoni (insekti) od znotraj navzven.

 

Uporaba Biocomplexa:

Biocomplex se uporablja kot pršilo za liste na mladih rastlinah v 2 do 3 nanosih, z začetkom v drugi fazi olistanja. Pri uporabi Biocomplexa je tudi v zgodnjih fazah razvoja rastlin vidna povečana koreninska masa in pospešena rast koreninskih laskov.
Biocomplex je primeren za pridelke, ki jih gojimo v zemlji ali hidroponsko. Ponujamo širok izbor rešitev. Za vse podrobnosti se obrnite na predstavnika podjetja EKO GEA.

 

Bio activator s potrdilom o skladnosti za uporabo v ekološki pridelavi, ki ga je potrdila UM Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede, Inštitut za ekološko kmetijstvo.

 

Biocomplex za kompostiranje

 
Pospešite postopek kompostiranja z Biocomplexom. Biocomplex aktivira naraven ciklus kompostiranja s hranjenjem in zaščito mikrobnih populacij. Povečana mikrobna aktivnost ubija patogene ter zmanjšuje vsebnost težkih kovin.
Biocomplex ustvari končni izdelek, ki ohranja ugodno mikroklimo tal.  Zgradite zdrava, mikrobno bogata tla v krajšem obdobju kompostiranja.

EKO GEA

EKO GEA, Nejc Đorđić s.p., Ul.M.Grevenbroich 13, 3000 Celje, Slovenija

PE Šempeter, Rimska cesta 98 a, 3311 Šempeter v Savinjski dolini

T: + 386 (0) 3 491 07 60, F: + 386 (0) 3 491 07 61

W: www.ekogea.com , www.h2e.si , www.divinita-global.com

E:  info@ekogea.com